Kompresör Valf Ne İşe Yarar?

Kompresörler; başta hava olmak üzere birçok gazı, hatta sıvıları sıkıştırarak ihtiyacınız olan hidrolik işlemlerinizde depolama sağlar. Standart bir kompresör makinesi birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Boya püskürtülerek yapılan renklendirme, zımbalama ve sert bir zemini çivileme uygulamalarında görev alırlar.

Firmamız bünyesinde alanında uzman kişiler tarafından; farklı görevlere ve yapılara sahip çeşitli kompresör valf parçalarının üretimi, revizyonu yenilemesi ve bakımı yapılır. Aynı zamanda valf plaka ve yayları gibi ek parçalar ve sistem için önem arz eden yapıların satışı sizler için en iyi hizmeti sağlamaktadır.

Pistonlu kompresörler bir valf sistemi yanında iki adet valf diski taşır. Pistonun aşağı inmesiyle havanın geçişini sağlayan sistem diskler birbiri üzerine katlanır. Genelde arabalarda işlev gören bu mekanizma vidalı kompresörlerden farklıdır. Vidalı kompresörlerin pistonlu modellerden farkı hacim kapasitesinin daha yüksek olması, sürekli gerçekleşebilen hava akışı ve temassız parçaları sayesinde daha az ses yapmasıdır.

Bünyemizde çeşitli modellerde ve tasarımlarda bulunan kompresör valf parçaları beklentileriniz üstünde bir kaliteye sahiptir. Bu parçaları alırken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Örneğin: Alacağınız valf makine içindeki bobinlerle etkileşimli olduğu için bobinin harcayacağı çalışma voltajına uygun olarak seçilmelidir. Ayrıca parçanın kullanılacağı yere yalıtım yapmanız gereklidir. Çünkü elektrikle çalışan sistemler hava akımından etkilenir.

Kullanılan sistemde ölçülebilecek en az ve en çok basınç değerleri valf seçiminde büyük bir rol oynar. Makine içerisindeki akışkanın özelliği ve ısı nitelikleri valf seçimini doğrudan etkileyen bir faktördür. Örneğin; standart kompresör valf parçalarının çek valflerden farkı çek valflerin akışkanların geri dönüşünü engelleyecek ara bir parça olmasıdır. Standart valfler ise daha çok dışarıyla bağlantıyı sağlayarak açma ve kapama işlevi görür. Solenoid valfler çek valflerin yaptığı iş ile aynı göreve sahip olmadığı için ters basınç durumlarında akışkan geri akabilir. Bu yüzden yapacağınız işin tanımına uygun bir valf çeşidi seçmelisiniz. Valfin takılacağı alan ise kirlerden arındırılmış pürüzsüz bir alan olmasında fayda vardır.

Akışkanların valf satın almanızda etkisi olduğunu söylemiştik. Fakat bu akışkan ne olmalıdır? Genellikle makinelerde bulunan pistonlu kompresörler veya vidalı kompresörler piyasada yağsız ya da yağlı olmak üzere iki çeşitte bulunur. Yağlı modellerde yağ çoğunlukla basınçlı havayı yağlayarak, geriye akışı – sızdırmazlık ilkesini – sağlamak ve soğutmak için kullanılır. Yağ olmayan akışkanlarda ise ara soğutucu ve yağlanmış silindirler kullanılarak değerlendirilir.

Bu seçimi yapabilmek için öncelikle kompresörünüzün hangi alanda kullanılacağını belirlemektir. Çünkü bazı çalışmalarda çıkan ürün ile akışkanın en küçük bir teması bile istenmemektedir. Gıda endüstrisi, ilaç sanayii, kâğıt türleri ve elektrik üretimi bu durumlara örnektir. Bu alanlarda yağsız kompresörler kullanmanız daha doğru bir tercih olacaktır. Daha hafif ve bulaşmayı önleyen bu seçim yapacağınız işlemlerinizdeki verimi sağlar.

Belirtilen unsurları değerlendirerek sahip olmak istediğiniz valfi size sağlayacak olan firmamız her zaman hizmetinizdedir. Gelişen ürün havuzumuz, tecrübeli çalışan ve mühendislerimiz ile iletişime geçerek üst düzey bir iş hacmi kurabilirsiniz. Cebinizle dost fiyatlarla yapacağımız bu satışlar, makinenize üst düzey performans sağlar.

İşletmenizde veya fabrikanızda, gerekli olan tüm kompresör yenileme ve parça alımı işlemlerinizi yapıyoruz. Sizler için güvenilir satış, kaliteli parçalar ve gerekli revizyonlar ile beklentinizin üstünde bir servis sağlıyoruz. Sitemizde verilen iletişim yollarını kullanarak bize ulaşarak aradığınız kalitedeki hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Siz de aradığınız kompresör valf parçalarını uygun ücretlerle satın almak, elinizde bulunan ekipmanların revizyonunu yaptırmak veya orijinal parçalar edinmek isterseniz, bize ulaşın!